Det er mere end 40 års stadig fokusering på kvalitet og produkt–udvikling der har gjort STM vinder a/s til en førende vinduesproducent i Danmark

 

 

Go 2 Green logo

 

 

 

Logo Langelands Elforsyning 

Bæredygtigt skovbrug

I vores produktion anvender vi kernetræ fra fyrretræsskove, hvor træer vokser langsomt og derved danner en fast og hård kerne, der er meget stabil og fugtafvisende.

 

Vi anvender udelukkende fyrretræ af førsteklasses kvalitet med høj andel af kernetræ, som p.g.a. dets fasthed højst optager 20% fugt. Da forrådnelsesprocessen først starter ved 30% fugt, er fyr kernetræ yderst velegnet til produktion af vinduer og yderdøre.

 

STM Vinduer arbejder proaktivt på at optimere  alle faser af vor produktion, med det sigte at reducere vort energiforbrug og  miljøbelastningen, og vi er på forkant med udviklingen af vindueskonstruktioner der opfylder miljøstandarder og lovgivningskrav, både nu og i fremtiden.  

 

Som storforbruger af såvel nåletræ som løvtræ føler vi et ansvar for, at vore leverandører driver en bæredygtig skovdrift, og vi anvender i vores produktion kun råvarer fra skove der er certificeret, hvilket bla. sikrer, at der ikke fældes flere træer, end skoven selv kan genskabe. 

 

Affaldstræ fra produktionen anvendes til opvarmning af virksomhedens bygninger. Aluminium- og andet metalaffald sælges til genvinding. 

 

I alle former for overfladebehandling af træet anvender vi de mest miljøvenlige produkter. Vi har således indført overfladebehandlingssystemet 2ØKO til alle udadvendte og udsatte overflader af trædelene på vinduer og døre.