TRÆ/ALU - det fornuftbetonede valg

Danmarks bedste vinduessystem - kvalitet og holdbarhed og ingen vedligeholdelse

Ingen udvendig vedligeholdelse

Kombinationen af træ og aluminium anvendes først og fremmest i byggerier, hvor man ønsker at bevare udtrykket som fyrretræsvinduer, og hvor der er ønske om en minimal udvendig vedligeholdelse og samtidig et ønske om en æstetisk indvendig overflade i form af træ.

 

STM TINIUM er et trævindue i fyrretræ med et højisolerende komposit materiale og aluminium, hvor vinduets traditionelle udtryk er bevaret.

 

Elementerne er udvendig beklædt med en vedligeholdelsesfri klimaskærm i  pulverlakeret aluminium og kræver ingen anden vedligeholdelse end almindelig vask et par gange om året. Hermed vil overfladen fremstå som ny, år efter år.

 

TINIUMserierne er bygget op af en trækerne, der udgør det indvendige udtryk og funktion, kompositmateriale, der udgør falsen i karmen og derved tilsikrer vinduet gode isoleringsværdier, samt et fugtafvisende materiale i et af vinduets sårbare steder.

 

Udvendigt afsluttes karm og ramme stykkerne med en kraftig pulverlakeret aluminiumsprofil. Vores aluminiumsprofiler gennemløber en 9-trins behandling, og kun de bedste polyesterpulvere med facadegodkendelse anvendes.

Resultatet er en førsteklasses kvalitet samt en flot overfladefinish.

 

De indbyggede dræn i kompositmaterialet sikrer, at regnvand løber af og ikke kommer i kontakt med trækarme og øvrige bygningsdele.

 

 

 

Fakta om TRÆ/ALU

 

Fyr kernetræ leveres som et kombinationsprodukt, hvor træets udvendige side er beklædt med pulverlakeret aluminium, hvilket gør produktet yderst velegnet til vinduer og døre til det barske danske klima. Kombinationen træ/aluminium anvendes først og fremmest i byggerier, hvor man ønsker minimal udvendig vedligeholdelse og samtidig en æstetisk indvendig overflade i form af træ.

 

Overfladebehandling:

 

Fyrretræet overfladebehandles efter “2 ØKO”. Herefter mellemslibes træet og topbehandles med vandbaseret maling i elektrostatisk anlæg. Vores aluminiumsprofiler gennemgår en 9-trins cromatiserings-proces efterfulgt af en lakering i henhold til DIN50.939. Overfladebehandlingen af mahogni udføres som standard som en 2-trins behandling i form af en pigmenteret- og efter en klar oliebehandling.

 

Farver:

Elementerne leveres i mange standardfarver (specialfarver inklusiv Sable farver tilbydes mod et tillæg). Det er muligt inden for standardfarverne at bestille forskellige farver på aluminium udvendig og det indvendige træ - til samme pris)

 

Se eksempler på modeltegninger her

 

 

 

TINIUM Data