Glas og fyldninger

Glas er ikke blot en gennemsigtig nødvendighed i et vindue - der er mange forhold at tage hensyn til. Det rigtige valg af glas er medvirkende til et godt indeklima og er med til at sikre den personlige sikkerhed i dit hjem.

Hvad lægger du vægt på:

• En effektiv beskyttelse mod personsikkerhed ?

• Præventiv indbrudssikring ?

• En effektiv beskyttelse mod skader ?

• Glas, der reducerer støj ?

• Energibesparende glas ?

• Begrænsning af varmetilførelsen ?

• Glas, der reducerer gennemsyn ?

 

STM anvender kun Lavenergi ruder, der består af to eller flere lag glas limet på en varmkant samlet og med en gasblanding (argon) imellem.

Varmkanten medfører en højere temperatur i vinduets kant, hvorved træk og kuldestråling fra vinduet reduceres.

  

Sikkerhedsglas og personsikkerhed
Til store vinduesflader eller vinduer, der er specielt udsatte, vil det være en god idé at vælge sikkerhedsglas. Hvis dele af en rude placeres lavere end 1,8 m over gulvet i døre og sidepartier til døre i adgangsveje, bør der vælges personsikkerhedsglas. I øvrige områder med øget risiko gælder den samme anbefaling dog blot ved placering lavere end 0,8 m. (Dette er et krav i offentlige institutioner, fabrikker, butikker etc.)
Hvis man vil leve trygt og uforstyrret, kan man købe sine elementer med lamineret glas. Den laminerede rude er vanskelig at bryde igennem, hvorfor det medfører vanskelige betingelser for indbrudstyven.

 

 

En grafisk oversigt over hvor der anbefales anvendt sikkerhedsglas:

 

sikkerhedsglas

 

Læs iøvrigt mere om STMs sikkerhedspakker her

 


Solafskærmende glas

Der kan opstå et dårligt indendørsklima i form af dårlig luft og for høje temperaturer, hvis for meget af solens energi får lov at trænge igennem ruderne.
Med solafskærmende termoruder, kan man holde op til 85% af solens energi ude. Her spares på energikrævende klima- og ventilations anlæg.


Lydisolerende ruder

Udefrakommende støj fra trafik, tog, industri m.m. kan afhjælpes ved brug af lydisolerende termoruder, som er udviklet specielt til lyd- og støjdæmpende
formål. Det giver et godt og behageligt miljø at opholde sig i.

 

Energiruder

Energiruder reducerer varmetabet og forbedre indeklimaet ved at reducerer træk fra vinduerne. Kombineret med ventilation vil energiruder reducere dugdannelser på den indvendige side af energiruden.


Ornamentglas/Råglas

Denne glastype giver lidt mere privatliv, som kan være ønskværdigt i et badeværelse eller en entre.

Der er mange muligheder med forskellige glastyper, hvor mønstret hindrer gennemsyn af glasset. 

 

ornamentglas

 

 

Alle egenskaber kan kombineres, hvorfor disse muligheder vil være en overvejelse værd, inden man beslutter sig endeligt.