Fyrretræ - det klassiske valg

I vores produktion anvender vi udelukkende fyrretræ af førsteklasses kvalitet, hvor et af kravene også er, at det skal være knastfrit, hvorved man undgår brune ringe fra knasterne, der med tiden trænger igennem malingen

Vinduer og døre i fyr kernetræ

Vi anvender udelukkende fyrretræ med en andel af kernetræ på minimum 90 %. Kernetræet er imprægneret fra naturen på grund af det høje indhold af olier og harpiks, der samtidigt indeholder skimmel og svampedræbende stoffer. Kernetræ i fyr er derfor yderst velegnet til produktion af vinduer og yderdøre. Det er vores målsætning, at vores vinduer og døre skal passe til alle bygninger og miljøer. Derfor er det også vigtigt for os at vide, hvis du har helt specielle ønsker til udformning af dine vinduer og døre. Måske er der flere muligheder for at realisere din ønskebolig, end du tror.

 

Hos STM er det muligt at få fremstillet elementer, der tilgodeser individuelle ønsker og behov.

 

Vi har et komplet vindues- og dørprogram, der fremstilles efter mål og opgave med moderne produktionsmetoder og højteknologiske træbearbejdnings-maskiner. Det giver dig mulighed for at få vinduer tilpasset »skæve vinkler« og unikke bygninger.

 

Træ er et naturprodukt, og kan ligesom alle andre materialer nedbrydes af vind og vejr samt solens UV-stråler. Derfor er den rette overfladebehandling yderst vigtig.

 

Alle STMs fyrretræselementer er overfladebehandlet jvf. »2ØKO«, som er miljøvenligt, og sammen med  STMs solide karm/ramme konstruktion giver det en lang levetid.

 

Fakta om FYR KERNETRÆ

Vi anvender udelukkende fyrretræ af førsteklasses kvalitet med høj andel af kernetræ, som p.g.a. dets fasthed højst optager 20% fugt. Da forrådnelsesprocessen først starter ved 30% fugt, er fyr kernetræ yderst velegnet til produktion af vinduer og yderdøre. 

 

Overfladebehandling:

Fyrretræselementer leveres udelukkende i knastfrit fingerskarret kernetræ, som er meget stærk og modstandsdygtigt og uden knastgennemslag i malingen. Fyrretræet tilføres behandlingssystemet “2 ØKO”  herefter mellemslibes og topbehandles med vandbaseret maling i elektrostatisk anlæg.STM påfører 20-30 % mere maling end Vindues Industriens krav som foreskriver 80 my.

 

2 ØKO krav:

Hele elementets udvendige del (fra tætningsplan og udad) består af 100% kernetræ.

 

Farver:

Vores elementer leveres i 17 standardfarver, men hvis du ikke finder den ønskede farve imellem disse, kan du vælge mellem mange specialfarver mod et mindre pristillæg.

 

Se eksempler på modeltegninger her

 

Tryk på billederne nedenfor, for at se produktdata

 

 

Produktdatasapino